Bij het ontwerpen van deze villa in de wijk 'De Velden' te Almere was het belangrijk om rekening te houden met het beroep van een van de bewoners: beeldhouwer.

Om tegemoet te komen aan de wensen van de opdrachtgever is er een dubbelhoog atelier ontworpen, dat door middel van een schuifwand verbonden kan worden met de royale, vijf meter hoge living.
Er is gekozen voor een eenvoudige hoofdopzet waarbij de villa aan de straatkant (en voorzijde) gesloten overkomt en aan de tuinzijde maximaal geopend is.

De villa bestaat uit twee hoofdvolumes: een uit twee woonlagen bestaand (zalmkleurig) hoofdblok voorzien van een staalconstructie en een langgerekte (blauwe) strook van 1 bouwlaag, waarin behalve de garage nog een Turks bad, een sauna en een extra badkamer zijn opgenomen. Hierboven bevindt zich een terras als uitloop van de slaap- en badkamer op de verdieping van het hoofdblok.
Vanuit dit ontspanningscentrum kan via een besloten deel van de tuin naar het zwembad worden gelopen.

De villa heeft als bijzonderheid een glazen vloerdeel in de living, waaronder zich de wijnkelder bevindt. Vanuit de keldervloer verlichten vloerspots dit deel van de woonkamervloer op fraaie wijze.