Mezzo werd in 1991 opgericht door Peter van Gijn. Na zijn bouwkundestudie in Delft heeft hij de eerste 12 jaar naast zijn eigen projecten op verschillende grote architectenbureaus als freelancer veel ervaring opgedaan op het gebied van utiliteitsbouw en interieur.

Mezzo heeft in de afgelopen jaren een aantal moderne villa's gerealiseerd in binnen- en buitenland. Het eerste uitgevoerde ontwerp kreeg een architectuurprijs van de Gemeente Rotterdam. Verder zijn er een groot aantal verbouwingen uitgevoerd van zowel woonhuizen als grote kantoren en winkels.

Onze ontwerpen ontstaan vanuit sterk conceptueel denken en een scherp oog voor detail. De heldere eigentijdse vormgeving en de materiaalkeuze bij de villa's zijn vaker ontleend aan de utiliteitsbouw dan aan de traditionele woningbouw. Kleurgebruik, materialisatie en detaillering hebben hierbij altijd onze speciale aandacht: details moeten uit het concept voortkomen.

In nauw overleg met de opdrachtgever maken wij een ontwerp, dat maximaal is afgestemd op diens eisen en wensen. Hierbij zijn budgetbewaking en planning voor ons de essentieƫle onderdelen.

Zo worden er vanaf de eerste schetsen al kostenramingen gemaakt. Met deze werkwijze zal de opdrachtgever bij ons nooit voor onaangename verrassingen komen te staan.